Arsenal ontsnapt tegen Olympiakos, primeur voor Granada, ook AS Roma door

Arsenal ontsnapt tegen Olympiakos, primeur voor Granada, ook AS Roma door

18-03-2021 21:04
0

Arsenal, Granada CF en AS Roma zijn door naar de kwartfinales van de Europa League. Van alle ploegen had Roma het nog het makkelijkst. Arsenal en Granada moesten aan de bak.

Arsenal - Olympiakos 0-1
Arsenal had zich vorige week in Griekenland een uitstekende uitgangspositie verschaft door met 1-3 te winnen. Al was de uitslag niet zo groot dat de Londenaren thuis achterover konden leunen. Olympiakos kreeg in de eerste helft een paar aardige mogelijkheden.

De Grieken wisten het tweeluik na vifjtig minuten toch weer spannend te maken toen Youssef El-Arabi de 0-1 binnenschoot. Het was het startsein voor meer en hoewel Arsenal het lastig had, kwam de bevrijdende 0-2 er niet. 

Molde - Granada 2-1
Granada gaat voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de kwartfinale van de Europa League. Het Noorse Molde FK mocht hopen op een stunt, maar die kwam er niet. Granada won de heenwedstrijd al met 2-0 en ging uit onderuit met 2-1. Dat was voor de Spanjaarden genoeg voor een plek in de kwartfinales.

Shakhtar Donetsk - AS Roma 1-2
Het Europa League-avontuur van Shakhtar Donetsk eindigt in de achtste finale. AS Roma wint beide wedstrijden en gaat door. De eerste wedstrijd werd overtuigend met 3-0 gewonnen, het uitduel eindigde in 1-2.

Overige uitslagen
Dinamo Zagreb - Tottenham 2-0*

*verlenging

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie