‘Opmerkelijke ‘straf’ voor beloftencoach Duitse topclub: de vrouwen trainen’

‘Opmerkelijke ‘straf’ voor beloftencoach Duitse topclub: de vrouwen trainen’

18-03-2021 19:45
5

Opmerkelijk nieuws uit het Duitse voetbal. Heiko Vogel, de coach van de U23 van Borussia Mönchengladbach heeft zich misdragen langs de zijlijn en werd daarvoor gestraft. Een onderdeel van die ‘straf’ is de vrouwenploeg trainen. 

Vogel werd twee wedstrijden geschorst voor ‘onsportief’ gedrag ten aanzien van scheidsrechters. Dit gebeurde tijdens de partij van zijn team tegen Bergisch Gladbach in de regionale vierde klasse. Daarnaast kreeg de 45-jarige Duitser ook een boete van 1500 euro en moet hij zes trainingen geven aan de vrouwenploeg of een meisjesteam.

“Dit is een heel slechte boodschap”, reageert Nicole Selmer van de organisatie ‘Frauen im Fussball’ bij ESPN. “Het toont aan dat op welk niveau vrouwen en meisje ook spelen, ze nooit zo serieus genomen zullen worden als mannen en jongens. De straf voor Vogel zet een vrouwenploeg ook op het niveau van sociaal werk, maar dat is het niet. Vrouwenvoetbal is een sport en zij die eraan meedoen, zijn even professioneel als hun mannelijke tegenhangers.”