Standard ontmoet Genk, deel één: Ik zie dit niet als een generale repetitie

Standard ontmoet Genk, deel één: "Ik zie dit niet als een generale repetitie"

18-03-2021 16:44
2

Op 24 april moeten KRC Genk en Standard Luik voor een apotheose van het Belgische voetbalseizoen zorgen. Beide ploegen plaatsten zich namelijk voor de finale van de Croky Cup. Deze vrijdag kijken ze elkaar echter al eens in de ogen in competitieverband, al ziet Mbaye Leye die twee wedstrijden los van elkaar.

"Het zal een totaal andere match zijn", voorspelt de trainer van Standard Luik. "Het zijn twee matchen op zich. Ik zie het niet als generale repetitie. Het worden ook twee heel verschillende partijen. Binnen de groep wordt er nog niet over de finale gesproken. Die hebben we voorlopig tussen haakjes geplaatst. We hebben nog vier competitiewedstrijden te spelen."

"De top vier is mathematisch nog mogelijk", blijft Leye hopen op het allerhoogste. "Dit is wellicht onze laatste kans. Maar zolang het kan, moet je er alles voor doen. Morgen (vrijdag, nvdr.) weten we normaal meer. Daarbij staan wij nu twaalfde en is Standard in zijn geschiedenis nooit lager geëindigd dan de tiende plaats. Ik heb geen zin om het slechtste Standard in de geschiedenis te worden."

Met Genk wacht echter een vette kluif. "Het is een voetballende ploeg, die probeert op te bouwen. Wat dat betreft hebben ze een zekere identiteit. Tegen beweeglijke spelers als Ito en Bongonda is het altijd lastig voetballen", pikt Leye er twee uitblinkers uit. "Tactisch zullen we bij de les moeten zijn. En de twee sleutelwoorden zijn efficiëntie en regelmaat. Dat ontbrak eerder dit seizoen in de topmatchen, maar dat is het Standard dat ik wil zien."