Cullen: Weet niet of de Belgische competitie genoeg respect krijgt

Cullen: "Weet niet of de Belgische competitie genoeg respect krijgt"

18-03-2021 11:30 Laatste update: 11:34
21

Josh Cullen is de laatste maanden uitgegroeid tot een belangrijke pion bij Anderlecht. De Ier is naar eigen zeggen bijzonder blij met zijn transfer, ook al omdat hij zijn kansen in de nationale ploeg gaaf houdt. Dat vertelt hij bij Irish Examiner

Cullen verliet West Ham United voor een uitleenbeurt aan Anderlecht. "David Moyes (de coach, red.) liet de beslissing aan mij over, hij heeft me zeker niet naar buiten geduwd. Maar als iemand als Vincent Kompany je wil halen, is dat een compliment. Ik weet niet of de Belgische competitie genoeg respect krijgt in Europa, maar je moet maar eens kijken naar de Premier League-spelers die hier gespeeld hebben. Anderlecht heeft in het verleden veel succes geboekt."

Tegen KV Mechelen zat er een Ierse scout in de tribune. "Ik wist niet dat hij ging komen en heb hem ook niet ontmoet na de match. Hij heeft me wel een bericht gestuurd waarin hij zei dat het goed was en hij blij was dat ik genoot van het voetbal. Je moet altijd top zijn, want je weet niet wie meekijkt. Ik was gelukkig met mijn prestatie in die 1-1."

Ierland doet niet mee aan het EK en kan dus al het WK voorbereiden. "Ik ben trots om mijn land te vertegenwoordigen. Nu heb ik de smaak te pakken en wil ik een vaste basisplaats hebben in het team van Ierland. Maar daarvoor moet ik regelmatig spelen op een goed niveau, in een team waar mijn kwaliteiten tot uiting komen", besluit de middenvelder.