Nog maar weinig geloof in RSC Anderlecht: 'Belgische top zal nog tijdje duren'

Nog maar weinig geloof in RSC Anderlecht: 'Belgische top zal nog tijdje duren'

17-03-2021 21:00
16

RSC Anderlecht is uitgeschakeld in de Croky Cup en moet dus via Play-Off 1 (of winst van Play-Off 2) Europees voetbal zien te halen. Play-Off 1 halen wordt echter moeilijk en er is ook nog maar weinig geloof in paars-wit.

Bij SudPresse werden enkele analisten gevraagd of Anderlecht Play-Off 1 nog kan halen. Slechts één van de vijf bevraagden gaf Anderlecht ook nog een kans. Meer bepaald ex-speler Nordin Jbari wilde paars-wit nog niet opgeven. "Het aura van Vincent Kompany kan het verschil maken", klinkt het.

De vier andere bevraagden: Philippe Albert, Frederic Gounongbé, Thomas Chatelle en Philippe Vande Walle gaven Anderlecht geen kans meer om bij de eerste vier te eindigen. "Ik wil het project van Kompany wel geloven, maar het zal nog een tijdje duren alvorens ze pas echt de aansluiting maken met de Belgische top", gaf Chatelle aan.

RSC Anderlecht staat met nog vier speeldagen te gaan op een vijfde plek in de stand, met hetzelfde puntenaantal als nummer vier KV Oostende. De Kustploeg heeft echter een 'makkelijk' schema met de drie laatste teams in het klassement als tegenstander. RSC Anderlecht neemt het dan weer op tegen Zulte Waregem, Club Brugge, Antwerp FC en STVV.