De Witte is streng voor Gent-fans: 'De club werd geschaad met deze handelswijze'

De Witte is streng voor Gent-fans: 'De club werd geschaad met deze handelswijze'

17-03-2021 20:30 Laatste update: 20:30
23

KAA Gent kent een bijzonder slecht seizoen en er lijkt maar geen beterschap aan te komen. Dat heeft al voor frustraties gezorgd bij de eigen achterban, die ook de kritiek op hun eigen bestuur niet meer sparen.

Enkele weken geleden verenigden een groep fans zich nog met de beweging SOSOnsGantoise en werden de problemen bij KAA Gent aangekaart. Dat gebeurde met een open brief, maar die werd niet al te best onthaald door het Gentse bestuur.

De Buffalo's nodigden de supporters uit om een gesprek aan te gaan, maar de onvrede lijkt alleen maar groter te zijn gemaakt. In een nieuwe open brief doet SOSOnsGantoise ook verhaal over die vergadering.

Schade aan KAA Gent
Volgens de beweging was voorzitter Ivan De Witte namelijk bijzonder kritisch over de open brief van SOSOnsGantoise. 'Hij beklaagde zich erover dat SOSOnsGantoise openlijk de brief communiceerde alvorens de club in te lichten en de club zou geschaad hebben door deze handelswijze', klinkt het.

'Gelet op de eerdere constructieve gesprekken, alsook de positieve signalen vanuit de pers, supportersgroeperingen en het clubbestuur zelf, reageert SOSOnsGantoise verwonderd op deze interpretatie. De voorzitter blijft echter stellig dat de club door SOSOnsGantoise werd geschaad en dat de mensen achter het supportersinitiatief daar eens goed moeten over nadenken.'

De beweging geeft verder in het verslag aan dat het geen gesprekspartner meer wil zijn voor het Gentse bestuur en niet zal zetelen in het Supportersorgaan. Wel zal het kritisch-constructief naar de club blijven kijken. 'Met als doel KAA Gent sterker te maken', besluit men.