'Voorzitter Laporta heeft groot plan om Messi toch bij Barcelona te houden'

'Voorzitter Laporta heeft groot plan om Messi toch bij Barcelona te houden'

17-03-2021 20:00 Laatste update: 19:47
0

De Spaanse krant El Confidencial claimt dat het de hand heeft gelegd op de Lionel Messi-plannen van kersvers voorzitter Joan Laporta. Het contract van Messi loopt aan het einde van het seizoen af, maar Laporta heeft al meerdere malen verklaard dat hij de Argentijnse superster koste wat kost in huis wil houden.

Barça heeft zijn boegbeeld de afgelopen vier jaar liefst 555 miljoen betaald, maar zit inmiddels diep in de financiële problemen. Volgens El Confidencial overweegt Laporta om hem een contractverlenging inclusief dertig procent salariskorting aan te bieden, als symbool voor de nieuwe koers die Barcelona wil gaan varen.

In ruil daarvoor blijft Messi ook na zijn carrière betrokken bij de club waar hij al bijna zijn hele leven rondloopt. Laporta zou een rol als clubambassadeur en extra aandacht voor de in 2007 opgerichte Leo Messi Foundation in gedachten hebben. Een loopbaan als trainer – al dan niet in de jeugdopleiding – behoort ook tot de mogelijkheden.

Laporta won begin deze maand de verkiezingen en wordt woensdag gepresenteerd in Camp Nou, onder toeziend oog van onder meer Messi en Ronald Koeman. De superster bracht ook zijn stem uit en onderhoudt samen met zijn entourage al jarenlang goede contacten met de teruggekeerde preses.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie