David en Lille kunnen zich richten op titelstrijd na bekernederlaag tegen PSG

17-03-2021 19:46 Laatste update: 19:46

Lille OSC maakt geen kans meer op het winnen van de Franse beker. Paris Saint-Germain won op eigen terrein met 3-0 en daardoor kunnen Jonathan David en zijn ploeggenoten zich nu volledig gaan richten op de Franse titelstrijd.

Lille was de betere ploeg in de Franse hoofdstad en speelde de meeste kansen bij elkaar, maar het was PSG dat op de belangrijke momenten toesloeg. Zo prikte Mauro Icardi al na negen minuten voetballen de 1-0 tegen de touwen en benutte Kylian Mbappé vlak voor rust een strafschop, waardoor het verschil gemaakt was.

Wat de gasten uit Noord-Frankrijk ook probeerden na de rust, een aansluitingstreffer viel niet meer. Zelfs een strafschop bood geen soelaas: Keylor Navas pakte tien minuten voor tijd de inzet van Yusuf Yazici en daarmee was alle hoop voor de ploeg van Botman, die negentig minuten meespeelde, vervlogen. PSG speelde de wedstrijd soeverein uit, kwam in blessuretijd nog op 3-0 via Mbappé en plaatst zich daarmee voor de kwartfinale.

Dat betekent dat Lille zich volledig kan gaan richten op de spannende Franse titelstrijd. Les Dogues zijn koploper en hebben drie punten voorsprong op zowel PSG als Olympique Lyon. Ook AS Monaco doet nog mee: zij staan zeven punten achter op David en de zijnen.