Nederland over BeNeLiga-statement van 'unanieme Belgen': 'Geen stroomversnelling'

Nederland over BeNeLiga-statement van 'unanieme Belgen': 'Geen stroomversnelling'

17-03-2021 19:05 Laatste update: 19:05
6

Het BeNeLiga-dossier werd deze week weer op tafel gelegd: de Belgische clubs verklaarden dat er 'unaniem draagvlak' was voor een fusiecompetitie. Dit nieuws heeft echter niets veranderd aan het standpunt van de Nederlandse clubs, verklaart Jan de Jong, directeur van belangenvereniging Eredivisie CV.

De oud-directeur van onder meer de NOS en Feyenoord verwacht niet dat het onderwerp snel besproken zal worden door de Eredivisie-clubs. "De status vanuit Nederlandse zijde is onveranderd. De ontwikkelingen komen ook niet in een stroomversnelling terecht", laat hij weten aan Voetbal International.

De Jong wijst naar de naderende Champions League-hervormingen. Vanaf 2024 zullen er hoogstwaarschijnlijk vier extra plekken vrijkomen in het miljardenbal en de Eredivisie-clubs willen eerst weten hoe de tickets voor de Europese toernooien dan verdeeld worden. De Jong vreest dat er minder Nederlandse clubs in Europa kunnen spelen als ze hun Europese tickets moeten delen met de Belgen.

Het lijkt er dus niet op dat de BeNeLiga er op korte termijn gaat komen. De KNVB startte eind 2019 een haalbaarheidsonderzoek op, maar sindsdien is het stil geworden rondom de plannen.