Ze slagen er in om sterkhouders als Vanaken en Vormer langer aan zich te binden

"Ze slagen er in om sterkhouders als Vanaken en Vormer langer aan zich te binden"

17-03-2021 18:07
7

Matz Sels is momenteel terug fit na een lange en zware revalidatie. De voormalig doelman van KAA Gent is wedstrijdfit en wacht op zijn kans bij zijn club RC Strasbourg. Ondertussen lijkt de kans dat Sels naar het EK mag gaan echter klein maar daar is hij voorlopig niet mee bezig.

Matz Sels kende een moeilijke periode maar is sinds kort weer pijnvrij aan het trainen en hoopt een kans te krijgen om zich te bewijzen bij RC Strasbourg. Door het gebrek aan wedstrijdritme en de zware concurrentie lijkt Sels af te vallen voor een plaats in de selectie van Roberto Martinez voor het Europees Kampioenschap deze zomer. "Momenteel ben ik niet bezig met het EK. Ik hoop gewoon zo snel mogelijk weer wedstrijden te kunnen afwerken op een hoog niveau, waardoor misschien op het einde van het seizoen nog iets moois kan volgen. Maar ik besef natuurlijk ook goed dat alles snel kan gaan, eenmaal ik hier weer het vertrouwen krijg als titularis. Eerst moet ik terugkomen op een goed en aanvaardbaar niveau. Ik wil me graag opnieuw tonen. Dat staat vast", vertelt Sels in Sport/Voetbalmagazine.

De doelman van Strasbourg werd met KAA Gent landskampioen in 2015 en weet dus hoe het is om kampioen te spelen. Hij volgt de Jupiler Pro League nog van nabij en merkt ook de dominantie van Club Brugge op. "Ze slagen er in om sterkhouders en bepalende pionnen zoals Hans Vanaken en Ruud Vormer langer aan zich te binden, verkopen op het juiste moment wat spelers maar halen als vervangers altijd jongens met meerwaarde, zoals nu Noa Lang en Bas Dost. Ze steken er echt wel bovenuit", aldus de doelman.