UPDATE: Goemaere verklaart sneer naar Louwagie

UPDATE: Goemaere verklaart sneer naar Louwagie

17-03-2021 17:10 Laatste update: 19:27
51

Dinsdag werd door de Pro League vergadert over de reeksindeling in 1B. Na een lange vergadering werd er uiteindelijk niets beslist. Opvallend moment was de aankomst van Michel Louwagie, sportief directeur van KAA Gent

Michel Louwagie werd gevraagd door een journalist wat de meerwaarde van enkele beloftenteams in 1B zou zijn. Louwagie reageerde gevat en cynisch: "Wat is de meerwaarde van de belofteteams van Monaco en Brighton in 1A?". De sportief directeur van KAA Gent sneerde hierbij naar enkele ploegen uit 1A die een satelietclub zijn van een grotere Europese club, zoals Cercle Brugge van Monaco of Oud-Heverlee Leuven van Leicester City of Union van Brighton and Hove Albion, en geen voorstander zijn van het voorstel dat acht beloftenclubs in 1B terechtkomen.

De voorzitter van Cercle Brugge reageerde op die uitspraak met een korte maar krachtige tweet. 

Update 17/3 19:24

Goemaere verklaarde woensdagmiddag aan Sporza waarom hij de tweet - gericht aan Louwagie - de wereld instuurde. "Ik heb Michel er gisteren ook persoonlijk over aangesproken en hij bleef bij zijn standpunt", vertelt Goemaere aan Sporza. "Ik vind het een heel vreemde reactie, zeker van iemand die zegt eigenlijk een Cercle-trut te zijn (de geuzennaam voor de groen-zwarte fans). Hij heeft hier zelfs nog gevoetbald. Ik had meer inhoud van Michel verwacht, eigenlijk is dit geen argumentatie. Het is een defensieve houding. Ik had op een meer respectabele aanpak gehoopt", liet Goemaere weten.