“Perez en Badji hebben potentieel om eerste spits bij Club Brugge te worden”

“Perez en Badji hebben potentieel om eerste spits bij Club Brugge te worden”

17-03-2021 16:26
1

Club Brugge heeft met Bas Dost een aanvalsleider, maar enkele talenten staan te popelen om meer speelminuten. Tegen KAA Gent werd er kennisgemaakt met Daniel Perez die voor de 0-4 zorgde tegen KAA Gent. Philippe Clement ziet potentieel.

"Daniel is nog niet zo lang geleden toegekomen”, begint Clement aan Sporza. “Hij heeft meteen indruk gemaakt bij Club NXT en meteen ook gescoord. Door de blessure van Dost is hij mee beginnen te trainen met ons en dat was positief. Hij is leergierig en ik ben ook onder de indruk van zijn integratie. Hij begrijpt goed Engels en spreekt het ook. Dat is niet evident voor iemand uit Zuid-Amerika, maar het is een groot voordeel. Hij zat meteen in de groep."

"Zijn grootste troeven zijn zijn werkkracht en het herkennen van de momenten om af te haken of diep te gaan”, gaat Clement verder. “Dat is heel belangrijk voor het voetbal dat wij willen spelen. Hij is iemand met interessante kwaliteiten voor de toekomst. Net als Badji is hij nog geen afgewerkt product. Hij heeft in Venezuela wel al in de eerste ploeg gespeeld, maar dit is een ander niveau", zegt Clement.

Club Brugge ziet potentieel zowel in Daniel Perez als in Youssouph Badji. "We zien veel potentieel in Daniel, net als in Badji. Als ze heel hard werken dan is hun potentieel voldoende om ooit uit te groeien tot de eerste spits van Club Brugge." Maar dat is nu nog niet aan de orde, nu staan ze in de pikorde nog achter Bas Dost. "Hij is onze eerste spits. Dat lijkt me ook logisch."