Nigeria in rep en roer na niet-selectie Onuachu: Hij was telkens wat ongelukkig

Nigeria in rep en roer na niet-selectie Onuachu: "Hij was telkens wat ongelukkig"

17-03-2021 14:51
1

Paul Onuachu zal de komende weken niet te bewonderen zijn in het Nigeriaanse shirt. Bondscoach Gernot Rohr heeft namelijk besloten om de topschutter uit de Jupiler Pro League deze keer niet op te roepen. Die beslissing zorgde voor een stormpje binnen de Nigeriaanse voetbalwereld.

Verschillende critici begrijpen niet waarom Onuachu niet geselecteerd wordt, waardoor Rohr zich moet verdedigen. "Het is omdat ik iemand anders aan het werk wil zien", legt de bondscoach simpelweg uit. "We zagen hem al aan het werk, we kennen hem en we kennen zijn sterktes." In zeven interlands trof Onuachu slechts één keer raak.

"Elke keer wanneer hij voor ons speelde, was hij wat ongelukkig", laat Rohr dan toch wat meer het achterste van zijn tong zien. "Het is het laatste moment voor de WK-kwalificaties dat we iemand anders kunnen uitproberen, daarom hebben we Sadiq Umar gekozen." Die laatste weet het doel ook wel staan: de Almeria-spits maakte er al 22 dit seizoen.

Nigeria heeft deze maand twee duels in de voorrondes van de Afrika Cup of Nations af te werken. Eerst gaan de Super Eagles op bezoek bij Benin, drie dagen later komt Lesotho op bezoek.