OFFICIEEL: Schalke 04 plukt kapitein van concurrent weg

OFFICIEEL: Schalke 04 plukt kapitein van concurrent weg

17-03-2021 13:02 Laatste update: 13:11

Schalke 04 heeft met Danny Latza de eerste versterking voor volgend seizoen al binnen. De 31-jarige middenvelder komt komende zomer transfervrij over van FSV Mainz 05. Opvallend is dat Mainz en Schalke dit seizoen nog met elkaar strijden om het behoud in de Bundesliga.

Via de clubkanalen maakt Schalke melding van de komst van Latza, die voor twee jaar tekent in Gelsenkirchen. Daar komt automatisch een jaar bij, als Schalke in die twee jaar weer promoveert naar de Bundesliga. Latza is momenteel aanvoerder bij Mainz, dat samen met Schalke in de degradatiezone staat in de Bundesliga.

Peter Knäbel, de huidige technisch directeur van Schalke, is positief verrast met de komst van de aanvoerder van Mainz. "In deze uitdagende periode is het een heel positief teken voor de hele club dat Danny Latza ervoor heeft gekozen om zich bij ons aan te sluiten. Zeker aangezien hij ook andere opties heeft", stelt Knäbel. "Danny heeft zich al vroeg aan ons gebonden, zelfs in de wetenschap dat degradatie naar de Tweede Bundesliga zeer waarschijnlijk is. Dat onderstreept zijn band met Schalke."

Schalke is momenteel de hekkensluiter van de Bundesliga. De formatie van de pas aangetrokken trainer Dimitrios Grammozis staat twaalf punten achter op de veilige plekken. Met nog negen wedstrijden op het programma lijkt degradatie onvermijdelijk voor Schalke.