Pleidooi voor Manchester United-transfer Haaland: 'Deze jongen móét daar spelen'

Pleidooi voor Manchester United-transfer Haaland: 'Deze jongen móét daar spelen'

17-03-2021 11:47 Laatste update: 11:47
1

Rio Ferdinand vindt dat Manchester United er alles aan moet doen om Erling Haaland deze zomer te contracteren. Zélfs als dit betekent dat United in zee moet met zaakwaarnemer Mino Raiola.

Engelse media berichten de laatste weken herhaaldelijk over Haaland, die in de belangstelling van Manchester City en Chelsea zou staan. Ook Manchester United is in de race, nadat de Premier League-grootmacht zich vorig jaar nog terugtrok. "Ze moeten alles geven om Haaland te halen", bepleit Ferdinand in de YouTube-show Vibe with Five.

"Ik praat niet graag over spelers van andere clubs, maar United kan het zich niet veroorloven om deze guy ergens anders te laten spelen. Zijn enige bestemming is Engeland", vervolgt de voormalige topverdediger van United. "Het kan niet anders: als Haaland voor wat anders dan de Premier League kiest, zou ik heel verrast zijn. Wees de man die weer prijzen naar Old Trafford brengt."

Raiola vormt echter een groot struikelblok. De relatie tussen de zaakwaarnemer en de United-leiding is op z'n zachtst gezegd gespannen. Ferdinand: "Soms moet je met de duivel dansen. Een speler als Haaland staat garant voor tien jaar plezier."

Ferdinand maakte onlangs nog korte metten met Raiola, nadat de zaakwaarnemer beweerde dat Paul Pogba in januari zou vertrekken bij United. "Ik vind de timing walgelijk. Het is niet de eerste keer dat Raiola zich zo uit, met negatieve gevolgen voor Manchester United", zei de oud-topverdediger van United destijds.