Real-routiniers maken indruk op Zidane tegen Atalanta: 'Het zijn geen opa's'

Real-routiniers maken indruk op Zidane tegen Atalanta: 'Het zijn geen opa's'

17-03-2021 09:29 Laatste update: 08:47
7

Real Madrid gaat ten koste van Atalanta Bergamo naar de volgende ronde van de Champions League en had de mede te danken aan de goede prestaties van routiniers als Karim Benzema, Toni Kroos en Luka Modric. Trainer Zinedine Zidane is lovend.

Benzema maakte tegen Atalanta zijn eerste Champions League-goal van 2021, waardoor hij nu zeventien achtereenvolgende jaren gescoord heeft in het toernooi. Dat lukte daarvoor alleen Lionel Messi en Raúl. "Hij wordt alleen maar beter", stelt Zidane op de persconferentie na de wedstrijd. "We weten niet wanneer hij gaat stoppen, maar als ik dat doelpunt zie... In een wedstrijd als deze is dat exceptioneel."

Zidane maakt gebruik van de ervaring die hij voorhanden heeft bij Real. De trainer stelt dat zijn spelers prima nog een tijdje mee kunnen. "Het zijn geen opa's, ze willen nog altijd laten zien dat ze goed zijn. Kijk naar Modric: op het veld merk je echt niet dat hij 35 jaar oud is."

Real maakt een uitstekende kans op Champions League-succes dit seizoen, denkt Zidane. "We zijn op papier nog steeds een van de favorieten. Op het veld moeten we het natuurlijk nog laten zien. Het wordt moeilijk, in iedere wedstrijd moet de beste versie van het team opstaan om door te gaan."