Vrees voor Rode Duivels: “Zonder Hazard en Witsel wordt het problematisch”

Vrees voor Rode Duivels: “Zonder Hazard en Witsel wordt het problematisch”

17-03-2021 09:13
20

Het EK staat voor de deur, maar de Rode Duivels vallen plots als vliegen. Eden Hazard leek terug te keren, maar ligt alweer in de lappenmand. Ook Axel Witsel is nog lange tijd out. Gilles De Bilde laat tegenover Het Laatste Nieuws zijn licht schijnen op de situatie.

“Het wordt heel problematisch”, begint De Bilde. “Hazard is de laatste jaren één van onze beste spelers geweest bij de Rode Duivels, maar hij is al bijna twee jaar op de sukkel door die problemen met zijn enkel. Hij heeft teveel last om normaal te kunnen functioneren. Als het lukt om in twee maanden te revalideren, dan zou hij er in het beste geval nog bij kunnen zijn op het EK.”

“Maar in welke omstandigheden ga je Hazard dan krijgen? Krijg je hem op 100% om bepalend te kunnen zijn voor de Rode Duivels? Het wordt heel krap. Maar anderzijds moet Martínez al twee jaar zonder Hazard spelen en hij lost dat op door bijvoorbeeld De Bruyne een rijtje hoger te schuiven. Maar daar zit je met het probleem dat ook Witsel is weggevallen. Dat maakt het moeilijker en moeilijker voor Martínez.”

“Als je kijkt naar de laatste interlands, dan zag je dat Kevin De Bruyne een rijtje naar voor werd geschoven, samen met Mertens achter Lukaku”, vervolgt De Bilde. “Dan komt er op het middenveld automatisch een plaatsje vrij, waar De Bruyne normaal zou spelen. Met Witsel daar bovenop komen er op het middenveld twee posities vrij. We zitten daar echt niet breed. Tenzij Martínez kiest voor De Ketelaere, Doku, Trossard of Carrasco, om zo De Bruyne op het middenveld te behouden. Dat zal moeten blijken in de komende interlands.”

Niet op hun sterkst
De Rode Duivels zullen niet op volle sterkte op het EK aantreden. “Maar het is duidelijk dat we niet op ons sterkst zullen zijn op het EK. Je moet hopen dat Hazard erbij geraakt en dat hij zo fit mogelijk is. Maar dat is bijna onmogelijk als je al zolang sukkelt. Het is moeilijk om dan optimaal te gaan presteren op zo’n veeleisend EK, waar België toch als favoriet wordt aangestipt.”

“En Witsel is toch de regulator en de rustbrenger op het middenveld. Je hebt ook een aantal jongens die weggevallen zijn, zoals Fellaini, Dembélé en Kompany. Dat wordt veel. Er zijn ook nog andere Duivels die blessures gehad hebben, zoals Mertens en De Bruyne. Je moet hopen en bidden dat ze tegen mei allemaal fit zijn, met uitzondering van die hele zware, waar je eigenlijk niet meer op mag rekenen”, aldus De Bilde.