Gano:"Er resten ons nog vier wedstrijden en we moeten ons zo rap mogelijk veilig"

16-03-2021 20:51 Laatste update: 21:20

KV Kortrijk kent een grijs seizoen, de West-Vlamingen staan momenteel op een veertiende plaats. De Kerels zijn nog niet zeker van het behoud want de voorsprong bedraagt zes punten op de voorlaatste plaats. Met nog vier wedstrijden te spelen is alles dus nog mogelijk. In de wintermercato hengelde Kortrijk targetspits Zinho Gano binnen en met vijf doelpunten in acht wedstrijden stelt de spits het goed.

De kopbalsterke spits wordt gehuurd van KRC Genk waar hij tegen topschutter Paul Onuachu moest opboksen. Sindsdien kwam Gano al acht keer in actie voor de Kerels en in die acht optredens kwam de targetspits vijf maal tot scoren.

Gano beseft dat hij persoonlijk in een goede flow zit maar zijn ploeg daarentegen kent een mindere periode. "Ik zit momenteel in een goede periode maar inderdaad kent de ploeg een mindere periode. Ik zou graag hebben dat het met het team ook goed gaat. Toen ik aankwam hebben ze mij heel goed ontvangen. Nu is het een kwestie van samen te blijven en keihard te werken", aldus Gano aan KortrijkTV.

De aanvaller kende een mindere periode waarin hij nauwelijks tot spelen toe kwam. "Als je een jaar geen wedstrijden speelt is het normaal dat je wedstrijdritme mist. In het jaar dat ik niet speelde heb ik keihard gewerkt en daar pluk ik momenteel de vruchten van", vertelde Gano.

Dit weekend moet KV Kortrijk op bezoek bij een rechtstreekse concurrent, KAS Eupen.