Ik denk dat zelfs een Eden aan 70% van zijn kwaliteiten een bijdrage is

"Ik denk dat zelfs een Eden aan 70% van zijn kwaliteiten een bijdrage is"

16-03-2021 20:39 Laatste update: 20:25
5

Eden Hazard kent niet zijn meest gelukkige periode bij Real Madrid. Na een enkeloperatie moet de flankaanvaller waarschijnlijk weer onder het mes waardoor zijn EK misschien in het gedrag komt. Philippe Albert blikte al eens vooruit op een eventueel Europees Kampioenschap zonder Eden Hazard.

Maandag kwam Zinedine Zidane op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Atalanta met het nieuws over een nieuwe blessure bij Eden Hazard. Het werd al snel duidelijk dat het om een aantal weken onbeschikbaarheid ging. Dinsdag volgde het nieuws dat E. Hazard misschien best geopereerd wordt om volledig te herstellen. Die operatie kan zijn kansen op een EK mogelijk hypothekeren.

Ex-Rode Duivel Philippe Albert blikte bij RTBF al eens vooruit. "Eden is onvervangbaar, gezien zijn specifieke kwaliteiten, maar ook omdat hij het spel van de tegenstander in zich op neemt en zich daaraan aanpast om de zwaktes te vinden van de tegenstander. Eden trekt twee verdedigers naar zich toe als hij van de flank komt. Eenmaal als hij van die flank naar binnen komt om het spel te bepalen zorgt hij voor veel verwarring bij de tegenstander. Zonder Eden zijn de Rode Duivels duidelijk minder sterk. Ik denk ook dat een Eden aan 70% een bijdrage is voor de Duivels. Zelfs al zou Eden Hazard onvoldoende hersteld zijn, denk ik toch dat Roberto Martinez hem moet meenemen naar het EK. Zoals hij dat eerder heeft gedaan met Vincent Kompany op het WK. Omdat Eden met een flits een wedstrijd kan bepalen moet hij mee naar het EK", aldus Albert over de situatie met Eden Hazard.