De Sutter keert niet meer terug in het voetbal: Ik volg het nog amper

De Sutter keert niet meer terug in het voetbal: "Ik volg het nog amper"

16-03-2021 19:00
2

Afgelopen zomer zwaaide Tom De Sutter de voetbalwereld vaarwel om zich te richten op het ondernemerschap. Met zijn firma legt de voormalige aanvaller Paddelterreinen aan over heel Vlaanderen. De zaken gaan goed, een terugkeer naar de voetbalwereld lijkt er dan ook niet meer in te zitten.

"Is er straks voetbal op TV? Ik volg het eigenlijk nog amper", vertelt De Sutter aan Het laatste Nieuws. De voormalige aanvaller van onder meer Club Brugge en Anderlecht heeft zijn focus volledig verlegd. "Ik moet nog een aantal offertes opmaken. Misschien kan ik nog eens het laatste kwartiertje van de match meepikken maar ik kan me eerlijkgezegd niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst een volledige match heb gezien", aldus De Sutter.

Die offertes zijn overigens voor zijn klanten. Het bedrijfje dat De Sutter met een andere ondernemer oprichtte doet het namelijk uitstekend. "Nu zien mensen alleen nog het succes maar ik zie ons nog zitten toen we in Brugge net onze eerste terreinen hadden aangelegd. Er was veel scepsis en mijn gedachten zaten nog bij het voetbal."

De periode van de twijfel is nu echter voorbij, De Sutter heeft zijn handen meer dan vol met de uitbouw van de firma. Een terugkeer naar het voetbal lijkt dan ook niet meer aan de orde. De Sutter geniet namelijk van de nieuwe kennis die hij opdoet in het bedrijfsleven. "De neiging om echt iets buiten het voetbal te doen wordt door voetballers vaak onderdrukt. Meestal komt dat ook omdat hun hele leven in het teken van voetbal stond. Ze kennen niets anders. Ik geniet echter van deze nieuwe flow in mijn leven", besluit De Sutter.