Van de magiër tot de tank: Deze Union-smaakmakers zien we volgend jaar in 1A

Van de magiër tot de tank: Deze Union-smaakmakers zien we volgend jaar in 1A

16-03-2021 18:00 Laatste update: 17-03-2021 10:00
2

Zaterdag 13 maart 2021 werd een historische dag in de roemrijke geschiedenis van voetbalclub Royale Union Saint-Gilliose. Door een 2-1 thuiszege in de Zwanzenderby tegen RWD Molenbeek wist het stamnummer 10, na 48 jaar afwezigheid op het hoogste niveau, zich tot kampioen van 1B te kronen. Hoog tijd om daarom het voetbalpubliek kennis te laten maken met de sleutelspelers van deze Brusselse traditieclub.

Mister clean sheet: Anthony Moris
Deze 30-jarige doelman zal bij sommigen onder ons een belletje doen rinkelen. Hij kende een verleden bij eersteklasseclubs als Standard en KV Mechelen. Via Virton belandde Moris in de zomer van 2020 bij les Unionistes.  Deze ervaren sluitpost straalt een enorme rust uit en wist -mede door zijn ervaring- dit seizoen reeds 9 keer de nul te houden; waardoor hij een belangrijk aandeel had in de promotie. 



De magiër: Loïc Lapoussin
Geboren in Frankrijk, maar telt ondertussen reeds 2 caps voor Madagaskar. Wordt door de kenners gezien als de meest spectaculaire speler van de kern aangezien hij met zijn fabelachtige dribbels een gesel is voor de verdedigers in 1B. Weet hij ook volgend seizoen zijn mannetje te staan in de Jupiler Pro League?

Danisch Dynamite: Casper Nielsen
Liet vanaf het eerste moment dat die neerstreek in Union een onvergetelijke indruk na. Een echte all-rounder die elk aspect van de moderne middenvelder beheerst en bovendien goede statistieken kan voorleggen. Hij wist dit seizoen al 5 keer een medemaat aan een doelpunt te helpen en scoorde zelf al 4 keer.

De aanvoerder: Teddy Teuma
Teuma is de leider van het team, een speler waarmee je naar de oorlog kan. Zoals het een echte aanvoerder beaamt neemt hij steeds zijn verantwoordelijkheid en sleurt hij zijn ploeg door de moeilijke momenten. Overigens heeft Teuma een goed spelinzicht. Getuige daarvan zijn de 6 assists die hij dit seizoen al wist te geven. Is tevens international bij Malta.

De publiekslieveling: Mathias Fixelles
Deze polyvalente middenvelder, die zijn jeugdopleiding genoot bij OHL en AFC Tubize, speelt sinds 2016 bij Union. Hij wordt beschouwt als de lieveling van het Union publiek. Werd na de komst van trainer  Felice Mazzu omgevormd tot controlerende middenvelder. Staat bekend als een echte teamspeler die met zijn werkkracht en goede basistechniek voor rust in het elftal zorgt.



Het icoon van Portsmouth: Christian Burgess
Christian Burgess is een jeugdproduct van Arsenal en maakte afgelopen zomer de overstap van Portsmouth naar het Dudenpark. Hoewel deze boomlange verdediger niet de snelste is  blinkt hij wel uit met zijn uitstekende kop- en positiespel. Werd in het seizoen 2019-2020 verkozen tot Portsmouth Player of the Season.

De tank: Deniz Undav

Ook de fysiek sterke Deniz Undav bleek dit seizoen een uitstekende zomertransfer van les Unionistes. De 24-jarige Duitser met Turkse roots kwam over van de Duitse derdeklasser MV Meppen en bracht zijn “neus voor goals” mee. De teller staat momenteel op 15 doelpunten in de Proximus League.

De meest belovende: Dante Vanzeir
Vanuit de jeugdopleiding van Racing Genk opgeklommen tot de hoofdmacht en vervolgens uitgeleend aan Beerschot en KV Mechelen. Een doorbraak bij Genk zat er echter niet in en in de zomer van 2020 kaapte Union hem voor 1 miljoen euro weg uit Limburg. Ontbolsterde dit seizoen onder de vleugels van Felice Mazzu helemaal en is met 18 goals momenteel topschutter van 1B. Wist daarnaast 8 assists te geven.