Unaniem principeakkoord: draagvlak voor realisatie BeNeLiga

Unaniem principeakkoord: draagvlak voor realisatie BeNeLiga

16-03-2021 16:08 Laatste update: 17:50
Jupiler Pro League 23 Reacties

De Algemene Vergadering van de Pro League stemde dinsdag unaniem een princiepsakkoord over de richting voor de toekomst ambitie voor het Belgische professionele voetbal. Dat medt de Pro League op haar website

Deze toekomstambitie respecteert de sportieve aspiraties voor de topclubs en nood aan economische stabiliteit voor de overige professionele clubs. Ook is er een unaniem draagvlak om de mogelijke realisatie van de BeNeLiga alle kansen te geven. Het management van de Pro League zal hier een actieve rol in gaan opnemen.

Die BeNeLiga zal economische stabiliteit moeten verzekeren voor de overige professionele clubs door middel van de creatie van één nationale topcompetitie. De visie houdt verder ook in dat de beloftenteams van de professionele clubs in de Nationale Amateur reeksen kunnen aantreden. Om deze toekomstambitie voor het Belgische professionele voetbal te verzekeren zal de Pro League de licentievoorwaarden herzien.

Daarnaast heeft de Algemene Vergadering ook beslist dat op het einde van het seizoen 20-21 niemand zal degraderen uit 1B. Dit heeft men beslist ten gevolge van het geannuleerde seizoen in de eerste amateurreeks.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie