Ceferin geeft garantie: 'EK zonder publiek uitgesloten, lege stadions geen optie'

Ceferin geeft garantie: 'EK zonder publiek uitgesloten, lege stadions geen optie'

16-03-2021 16:00 Laatste update: 15:22
17

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin heeft laten weten dat een EK zonder publiek geen optie is. De Sloveen geeft tegenover Sky Sports aan dat er gekeken wordt naar verschillende mogelijkheden, maar dat een leeg stadion daar niet één van is.

Vanwege het coronavirus is het EK van 2020 al verplaatst naar aankomende zomer. Ceferin wil koste wat het kost publiek in de stadions hebben tijdens de wedstrijden. "We hebben verschillende mogelijkheden, maar er is één garantie: het spelen van EK-wedstrijden in lege stadions is géén optie", laat hij weten aan Sky Sports. "Elke speelstad moet kunnen garanderen dat er fans bij de wedstrijden aanwezig zullen zijn."

Het EK van aankomende zomer vindt plaats in twaalf verschillende steden, in twaalf verschillende landen. "In het meest ideale scenario wordt het toernooi gewoon gespeeld in deze verschillende landen. Wanneer dat niet mogelijk is moeten we het landenaantal mogelijk reduceren naar elf of tien." Een definitieve uitslag volgt volgende maand, aldus de voorzitter van de UEFA. "De uiteindelijke beslissing wordt op 20 april genomen", laat de Sloveen weten.