Blessin praat over tactiek: “Tikitaka is gewoon een manier op uit te rusten”

Blessin praat over tactiek: “Tikitaka is gewoon een manier op uit te rusten”

16-03-2021 16:26
5

Alexander Blessin presteert sterk met KV Oostende in de Jupiler Pro League. De oefenmeeser kent het één en ander van tactiek en toont dat tegenover Sport/Voetbalmagazine.

KV Oostende moet rust aan de bal vinden. “Voor ons is het de volgende stap om nog meer op ons gemak te zijn aan de bal. De eerste stap is zien hoe men reageert en hoe men speelt bij balverlies. Je gelooft me misschien niet, maar ik heb wel graag de bal. (lacht) Ik ben een grote basketbalfan en mijn idool is Michael Jordan. Hij zei altijd dat hij zo'n goede verdediger is geworden omdat hij de bal zo snel mogelijk wou veroveren om te kunnen aanvallen.”

"Wanneer je de bal hebt, zijn er twee situaties", gaat Blessin verder. "De eerste is wanneer het energielevel nog hoog is. Dan moet je heel snel spelen, de seconden benutten dat de tegenstander uit de organisatie is, want wie de bal heeft loopt altijd een beetje uit de organisatie. De tweede situatie doet zich voor na dertig of veertig minuten, wanneer vermoeidheid de kop opsteekt."

"Dan moet je zien te recupereren in balbezit, daarvan gebruikmaken om energie terug te winnen. Dan kom je uit bij tikitaka. Want tikitaka is gewoon een manier om uit te rusten, om op adem te komen voor de volgende stormloop", aldus Blessin.