Anderlecht uit Raad van Bestuur Pro League, geen beslissing over beloften 1B

Anderlecht uit Raad van Bestuur Pro League, geen beslissing over beloften 1B

16-03-2021 14:40 Laatste update: 14:43
26

Het Laatste Nieuws meldt dat de Pro League nog geen beslissing heeft genomen voor meer beloftenclubs in 1B toe te laten. Wel zal RSC Anderlecht niet meer in de Raad van Bestuur te zien zijn.

Karel Van Eetvelt vertrok en zo kwam er een zitje vrij. Nieuwe CEO van Anderlecht Jos Donvil moest het echter ruim afleggen tegen Harm van Veldhoven (Lommel). Over de beloftenclubs in 1B is er nog geen overeenstemming gekomen. Er zouden acht of zeven clubs bijkomen, maar er werd geen tweederdemeerderheid gevonden.

‘Er waren te uiteenlopende meningen. Dus werd er uiteindelijk niet eens gestemd over het voorstel. De formule met acht beloftenploegen in 1B lijkt helemaal van tafel geveegd te zijn. De Raad van Bestuur krijgt nu de opdracht om te bestuderen of er draagvlak bestaat voor de integratie van vier beloftenploegen (of vijf, afhankelijk van Virton) op te nemen in 1B’, klinkt het.

Waarschijnlijk gaan de andere clubs dan weer niet akkoord met dat voorstel. ‘Het is zeer de vraag of daar een draagvlak voor bestaat. KAA Gent-manager Michel Louwagie had eerder al gedreigd om naar de Belgische Mededingingsautoriteit te stappen als er slechts vier beloftenteams de kans zouden krijgen in 1B. AA Gent zou die selectie niet halen.’