Clement maakt zich zorgen bij Club Brugge: Klagen er allemaal over

Clement maakt zich zorgen bij Club Brugge: "Klagen er allemaal over"

16-03-2021 13:30
23

Club Brugge versloeg maandag KAA Gent met 0-4, maar coach Philippe Clement maakt zich wel zorgen. De spelers die corona hebben gehad kampen wel degelijk met kwaaltjes.  

"Ik voel dat ik slechter recupereer en dat is bij die spelers ook het geval", zo vertelt Clement aan Sporza. "Ze klagen er allemaal over. Niemand zit al opnieuw aan zijn topniveau."

Dat zal ook nog een tijdje duren. "Het is niet zo dat je kan terugkeren na corona en dat je dan na twee trainingen opnieuw de speler bent die je daarvoor was. Dat moet weer opgebouwd worden en ik denk dat het een verhaal van weken zal zijn om iedereen opnieuw naar zijn top te krijgen. De spelers die corona gehad hebben, klagen allemaal dat ze kracht missen om explosief te zijn en dat ze minder snel recupereren. Het heeft echt heel veel effect op je lichaam."

Clement moet dus goed opletten. "Voor ons als club is het belangrijk om de belasting over de hele ploeg te verdelen. Dat moeten we echt goed onder controle houden. Daar is de volledige staf elke dag mee bezig. De jongens hebben nu twee dagen vrij en na die twee dagen zullen de spelers die corona gehad hebben extra krachtoefeningen krijgen om weer naar hun topniveau te kunnen groeien."