Emmers (21) leeft weer op in Nederland: Ik heb het altijd geweten

Emmers (21) leeft weer op in Nederland: "Ik heb het altijd geweten"

16-03-2021 12:45
2

Bij Waasland-Beveren kon Xian Emmers niet doorbreken, maar bij Almere City gaat het beter. De huurling van Inter heeft er nu zes goals en vier assists op zestien wedstrijden. Hij mag zelfs nog dromen van promotie. 

Emmers is beslissend om de 77 minuten bij Almere. "Het loopt lekker, ja", reageert hij in Het Belang Van Limburg. "Ik heb altijd geweten dat alles op zijn pootjes terecht zou komen wanneer ik vertrouwen krijg en mijn ding mag doen. Dat blijkt nu. Almere berekende dat ik de efficiëntste speler van de club ben."

Almere staat nu vierde en droomt nog van promotie. "Dat wordt moeilijk, maar we blijven erin geloven. Sowieso gaan we vol voor plaats twee, die ook recht geeft op promotie. We staan op vier punten, dat kan dus nog. Voetballend horen we bij de beste ploegen in deze reeks, maar op de belangrijke momenten misten we regelmaat. Hopelijk hebben we onze laatste vormdip nu gehad."

Opvallend: Emmers kon eind februari zelfs mét fans spelen. Het ging om een testevent tegen Cambuur, waar 1.350 fans aanwezig waren. "Het gaf een vreemd gevoel om nog eens voor fans te mogen voetballen. Ik had eindelijk nog eens het echte gevoel van hoe voetbal hoort te zijn. Zonder supporters moet je jezelf zien vooruit te stuwen op de moeilijke momenten. Dat is niet altijd eenvoudig. Hopelijk betekent die testwedstrijd een nieuwe stap richting voetbal met fans."