Verrips na transfersoap met KV Mechelen: Zat compleet in de put

Verrips na transfersoap met KV Mechelen: "Zat compleet in de put"

16-03-2021 11:45 Laatste update: 11:53
7

Michael Verrips haalde twee jaar geleden heel wat voorpagina's met zijn vertrek naar Sheffield United. De doelman van KV Mechelen verscheurde zijn contract om naar Engeland te kunnen, maar veel geluk bracht hem dat niet. 

Verrips gaf zelf aan dat hij transfervrij was als gevolg van Operatie Propere Handen, maar KV Mechelen had een heel andere mening. Er volgde dan ook een lange juridische strijd. 

“Ik had met Sheffield afgesproken dat ik zou beginnen als tweede keeper", legt Verrips uit bij Voetbal International. "Ik zou wel alle wedstrijden in de FA Cup en de League Cup spelen. Ook zou ik beide competitiewedstrijden tegen Manchester United keepen, omdat onze eerste doelman Dean Henderson van hen was gehuurd en daardoor niet mocht spelen."

Het geschil met KV Mechelen deed dat plan in duigen vallen. "Door al het juridische gezeik met KV Mechelen, besloot Sheffield een andere tweede keeper te halen. Ik werd niet geïntegreerd in de eerste selectie Ik zat compleet in de put."

Verrips maakt het seizoen nu af bij FC Emmen, de hekkensluiter in de Nederlandse Eredivisie. Hij heeft nog een contract tot 2023 bij Sheffield United.