Mbenza (25) heeft ambitie en denkt aan Rode Duivels: “Dat is motiverend”

Mbenza (25) heeft ambitie en denkt aan Rode Duivels: “Dat is motiverend”

16-03-2021 10:25
3

Isaac Mbenza speelde dit seizoen 32 wedstrijden met Huddersfield in de Championship en scoorde daarin vijf keer en daarbovenop gaf hij ook acht assists. Tegenover La Dernière Heure laat de flankspeler zich uit over de Rode Duivels.

De 25-jarige Mbenza is Belgisch jeugdinternational maar ambieert meer. “Sommige mensen denken misschien dat ik een dromer ben, maar ik heb ambitie en ik denk nog steeds na over de Rode Duivels. Als ik zie dat Roberto Martinez zich niet beperkt tot spelers van de grootste Europese clubs zoals Real Madrid en Chelsea. Hij selecteert ook spelers van bijvoorbeeld Anderlecht of Club Brugge, dat is motiverend.”

Toch denkt Mbenza niet aan het komende EK. "Eerlijk gezegd, nee, daar denk ik helemaal niet aan. Als mij gevraagd wordt of ik wil gaan, zeg ik ja, uiteraard ben ik er klaar voor. Maar als ik volgend seizoen een nieuwe mijlpaal bereik, in Huddersfield of elders, waarom niet?"

Mbenza sprak ook al met Martinez. "Hij kwam ons opzoeken op Euro U21 in Italië en sprak met mij. Hij vertelde me dat dit toernooi een geweldige kans was om mezelf te laten zien en dat ik mijn kans moest grijpen. En dat de volgende stap de Rode Duivels zou zijn."

Congo?
Mbenza kan ook nog voor Congo uitkomen. "Op dit moment richt ik me eerst op mijn prestaties voordat ik nadenk over het maken van een keuze. Mijn prioriteit is het bereiken van mijn persoonlijke doelen en kiezen voor een nationale selectie komt later.”

Laatbloeier
Mbenza is 25 jaar en heeft nog geen cap achter zijn naam staan. Begint de tijd te dringen? "Ja en nee. Toen ik jong was, was ik goed begonnen. Ik was een van de spelers van mijn generatie die het meest in het eerste team speelde. Ik zat in het U21 nationale team, ik was onbetwistbaar bij mijn club.”

“Maar voetbal gaat snel. En alles kan van de ene op de andere dag veranderen. Maar als er spelers zijn die zich aansluiten bij de beste teams op hun 16 jaar, dan blijken anderen op hun 28 of 29 op te staan. Dus het is nog niet te laat. Maar het is ook niet te vroeg”, aldus Mbenza