Koeman lyrisch na Barça-overwinning: 'Opnieuw laten zien dat hij de beste is'

Koeman lyrisch na Barça-overwinning: 'Opnieuw laten zien dat hij de beste is'

16-03-2021 08:12 Laatste update: 07:27
4

Het was een van de meest besproken momenten van de wedstrijd tussen FC Barcelona en Huesca: de penalty die de uitploeg op slag van rust kreeg na een duel tussen Marc-André ter Stegen en Rafa Mir. Ronald Koeman is na het laatste fluitsignaal duidelijk: hij vond het geen strafschop. De trainer looft daarnaast uitblinker Lionel Messi.

Barcelona won het duel met de hekkensluiter met 4-1 en doet hierdoor weer volop mee in de titelstrijd in Spanje. De achterstand op koploper Atlético Madrid bedraagt vier punten. Koeman zag dat het na de benutte penalty van Huesca wat moeilijker werd voor zijn ploeg. "Het was geen penalty, dat moment heeft het voor ons wat moeilijker gemaakt", wordt de trainer na het laatste fluitsignaal geciteerd door El Mundo Deportivo.

Koeman wil er echter niet te veel woorden vuil aan maken en richt zich op het spel van zijn ploeg. Vooral de rol van Messi zorgde voor tevredenheid bij de trainer. "Messi heeft opnieuw laten zien dat hij de beste is. Vooral bij het eerste doelpunt, die was echt geweldig." Messi speelde maandagavond zijn 667e duel in het shirt van Barcelona en evenaarde daarmee het aantal van recordhouder Xavi.