Barça profiteert van misstap Atlético: prachtige goals en VAR-commotie in Camp Nou

15-03-2021 23:10 Laatste update: 23:29

FC Barcelona heeft optimaal geprofiteerd van de misstap van Atlético Madrid van afgelopen weekend tegen Getafe. De formatie van trainer Ronald Koeman won in eigen stadion met 4-1 van hekkensluiter Huesca. Er waren een aantal prachtige goals én een opvallend penaltymoment te bewonderen in Camp Nou.

De wedstrijd tegen Huesca zorgde voor een mijlpaal voor Lionel Messi: hij trok voor de 767e keer het shirt aan van Barcelona en evenaarde daarmee het record van Xavi. De Argentijn had niet lang nodig om zijn recordoptreden op te luisteren met een doelpunt: na dertien minuten spelen zette hij Barcelona op weergaloze wijze op voorsprong door de bal via de onderkant van de lat achter Huesca-keeper Álvaro Fernández te schieten.

Hiermee was het qua spektakel zeker nog niet afgelopen in de eerste helft: Antoine Griezmann haalde inspiratie uit de goal van Messi en besloot het eens van grote afstand te proberen. Zijn raket vloog in de kruising achter Fernández, die geen schijn van kans had.

Met een gelukje kwam Huesca op slag van rust weer terug in de wedstrijd. De uitploeg kreeg een penalty: Rafa Mir ging naar de grond na zeer licht contact met Marc-André ter Stegen. Waar er verwacht werd dat de VAR de beslissing terug zou draaien, bleef deze staan: Mir pakte het buitenkansje zelf uit en schoot de 2-1 tegen de touwen.

Doorpakken deed Huesca in de tweede helft echter niet. Óscar Mingueza zorgde met de 3-1, na 53 minuten spelen, voor de beslissing. Hij kopte, op aangeven van Messi, knap raak. Het slotakkoord was voor Messi: hij zorgde van afstand voor de 4-1, waardoor Barcelona de achterstand op Atlético Madrid verkleint naar vier punten.