Vanhaezebrouck: Zag toch wel een aantal beslissingen die Club niet nodig heeft

Vanhaezebrouck: "Zag toch wel een aantal beslissingen die Club niet nodig heeft"

15-03-2021 23:20
35

Hein Vanhaezebrouck kon Club Brugge niet opnieuw een hak zetten. Na een nochtans bemoedigende eerste helft zakte zijn KAA Gent na de pauze helemaal weg. Dankzij enkele klasseflitsen slaagden de bezoekers erin om uiteindelijk met duidelijke 0-4-cijfers te winnen. De trainer geeft Club credits, maar heeft het moeilijk met de wedstrijdleiding.

"Ik denk dat we over de hele wedstrijd meer doelpogingen hebben dan zij. Alleen zijn zij er beter mee omgegaan ...", opent Vanhaezebrouck zijn analyse bij Eleven Sports. "En zij hebben ook wel beter verdedigd dan wij, zeker bij enkele vermijdbare tegendoelpunten. We hadden er gerust een paar kunnen maken door beter af te werken. Ik vind dat wij de eerste helft volledig gedomineerd hebben, terwijl zij niet eens de hele tweede helft gedomineerd hebben. Zij hebben gewoon snel gescoord.

"Er waren wel een aantal beslissingen die zij niet nodig hebben", heeft Vanhaezebrouck ook een opmerking klaar voor de arbitrage. "Het begon bij Mignolet, waar hij (scheidsrechter Bram Van Driessche, nvdr.) eigenlijk een beweging maakt om penalty te geven. Dan komt er plotseling in zijn hoofd iets anders blijkbaar ... Er was de fase met Vanaken, die eraf kan voor mij. En, wat velen vergeten, er is de fase in de zestien."

Daar gaat de Gent-coach graag dieper op in. "In de 46e minuut, toen het nog 0-0 was, trekt Denswil Depoitre gewoon onderuit in de zestien meter. Ik heb de beelden net gezien. Je zit in een een aanvalsactie, Laurent is aan het inlopen en wordt gewoon neergetrokken door Denswil. Ja, sorry he, maar dat is voor mij altijd penalty. Dan zitten we in de 46e minuut en maken we misschien 1-0, na alle mogelijkheden die we in de eerste helft al gehad hebben."

Play-Off 2 ...
Voor de pauze lag de sleutel voor de Buffalo's, daar hadden ze kunnen scoren. Vooral Roman Yaremchuk liet een huizenhoge kans onbenut, maar Vanhaezebrouck wijst hem niet met de vinger. "Hoe kan ik hem dat nu kwalijk nemen?", roept hij uit. "Het enige wat ik mijn team kan verwijten, zijn de tegengoals die we slikken. Die vallen te gemakkelijk, dat is zo. In de eerste helft was het ok. We speelden gedurfd, zetten hoog druk ..."

"Maar bij het eerste tegendoelpunt zit de dekking niet goed. Dat zijn vermijdbare doelpunten. Je weet dat Brugge heel veel individuele kwaliteit heeft. Geef hen een aantal open kansen en dan hebben zij de kwaliteit om het af te maken, dat hebben ze ook laten zien. Ik vind enkel dat wij in deze wedstrijd meer verdienen."

"Niemand moet ons helpen, hé", rondt Vanhaezebrouck stilaan af. "Ik verwacht ook niet dat men ons helpt, maar men moet de zaken wel minstens correct beoordelen. Nu viel alles een beetje aan de andere kant ... Spijtig. Zelfs met winst vandaag was Play-Off 1 nog altijd lastig. Er komen nog zoveel moeilijke matchen. Nu moeten we zorgen dat we bij die beste acht geraken en kunnen meestrijden voor de winst in Play-Off 2. Dat is ons doel."