De Ketelaere slaat gensters tegen Gent: Dat wordt ook verwacht van invallers

De Ketelaere slaat gensters tegen Gent: "Dat wordt ook verwacht van invallers"

15-03-2021 23:05
3

Charles De Ketelaere kroonde zich tot Man van de Match in het beladen duel tussen KAA Gent en Club Brugge (0-4). Een straffe prestatie, aangezien het jeugdproduct van Club pas bij de start van de tweede helft tussen de lijnen kwam. Met een assist en een doelpunt zette hij zijn ploeggenoten echter op de goede weg.

"We kwamen er moeilijk uit, maar er lag wel ruimte. We moesten er gewoon iets meer uit komen en die duels meer winnen. In de tweede helft ging dat allemaal heel vlot. Vier goals in één helft, dan kan je niet klagen", lacht hij bij Eleven Sports. "Dat is ook wat er verwacht wordt van invallers, zeker aan de rust wanneer het niet zo goed loopt. Dat hebben we alle drie gedaan. Het gaf meteen een verschil. Dat is heel goed gewoon."

Ruud Vormer was lyrisch na De Ketelaere's assist op Bas Dost. "Die Nederlanders hebben altijd mooie opmerkingen", straat de West-Vlaming. "Ik zag hem weglopen van zijn man en ik chipte hem erover, waarna hij goed afwerkte. Ik voelde de ruimte en ik kreeg hem mooi mee in mijn loop. Ik dacht: ik moet gewoon schieten."

Egoïstischer worden
Voor De Ketelaere was het pas zijn tweede competitietreffer van het seizoen, wat hier en daar wel eens tot een kritisch noot leidt. "Dat klopt, dat ik meer moet scoren", erkent de linkspoot ootmoedig. "Dan moet ik eerst beginnen met meer te schieten. Ik zoek nog al te vaak de pass en moet gewoon meer zelf mijn kans geven. Ietsje egoïstischer worden."

Na de 1-1 bij Sporting Charleroi geeft deze driepunter een goed gevoel. "We hadden het achter ons gelaten, maar het klopt wel dat het veel deugd om te winnen, zeker hier in Gent met 0-4", aldus De Ketelaere. De titel komt zo weer een stap dichterbij. "Daar kijken we nu niet naar. We gaan even genieten van dit resultaat en dan focussen op Antwerp. Die negentien punten voorsprong ... We moeten die match spelen alsof we gelijk staan. Iedereen heeft ook persoonlijke doelen en wil gewoon zelf goede wedstrijden spelen. Als team gaat dat wel gemakkelijker. We zijn gefocust om de titel te pakken."

Tot slot kreeg De Ketelaere ook nog een vraag over de Rode Duivels voorgeschoteld. Binnenkort maakt Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de nakende oefeninterlands in aanloop naar het EK. Met de Bruggeling? "Ik heb niets gehoord. Het zou wel leuk zijn natuurlijk, maar iedereen wil erbij zijn. Ik wacht gewoon af", blijft De Ketelaere zijn bescheiden zelve.