Kums zag clash met Club kantelen: Hebben onszelf niet beloond in de eerste helft

Kums zag clash met Club kantelen: "Hebben onszelf niet beloond in de eerste helft"

15-03-2021 22:49
10

KAA Gent leverde een wedstrijd met twee gezichten af tegen Club Brugge. Tijdens de eerste 45 minuten slaagde het erin haar wil op te leggen aan de koploper, maar na de pauze moest het zowaar nog vier treffers toestaan. Sven Kums reageerde achteraf ontgoocheld.

"Het is zuur, hé", zuchtte de aanvoerder bij Eleven Sports. "De eerste helft was duidelijk voor ons en hadden we de beste kansen. Alleen geef je veel, maar beloon je jezelf niet. Dat is het jammere. De tweede helft was dan weer zeker voor hen, al scoren ze wel aan bijna honderd procent. Dat is het verschil vandaag: efficiëntie."

"We hebben veel gegeven, maar de tweede helft dachten we hetzelfde te doen" wil Kums de nederlaag niet aan een fysieke terugval wijten. "Hun eerste twee kansen gingen echter binnen en dan weet je dat het moeilijk wordt. Ik vond hen ook beter spelen dan in de eerste helft. Als je zo'n eerste helft speelt, moet je jezelf belonen en de rust ingaan met een voorsprong."

Geurtje
Niet toevallig haalde Bas Dost, met wie Kums bij SC Heerenveen nog samenspeelde, de trekker over. "Het is zoals ik hem ken: je ziet hem niet altijd in een wedstrijd, maar als hij een kans heeft, hangt die meestal tegen de touwen. Dat was toen ook al zo en bij zijn andere clubs ook", zwaait de Gentse middenvelder met lof.

Even was er een akkefietje met Hans Vanaken, die na een stevige ingreep tevreden mocht zijn dat scheidsrechter Bram Vanden Driessche geen kaart trok. "Ik weet niet of het een tweede gele kaart was, maar de beslissingen waren toch wel raar vandaag", spuit Kums wat kritiek. "In de eerste helft floot die eerst penalty en dan weer niet. Hij deed toch teken. Ik denk dat er wel een geurtje aan is, maar ok, als de VAR zegt van niet, zal het wel zo zijn, zeker?"

Over Play-Off 1 mag Gent nu definitief een kruis maken en zelfs Play-Off 2 belooft een heuse uitdaging te worden. "Het zijn nu vier finales die we nog moeten spelen. Ik denk dat Play-Off 2 het minimum is en dat moeten we ook wel halen", blijft Kums hoopvol gestemd.