Bormans (Union) haalt uit: 'Dit is het doodsvonnis voor het Belgisch voetbal'

Bormans (Union) haalt uit: 'Dit is het doodsvonnis voor het Belgisch voetbal'

15-03-2021 19:01
13

De Raad van Bestuur zal dinsdag stemmen over de toelating van meer beloftenteams in Eerste Klasse B. De jonkies van Club Brugge, RSC Anderlecht, Standard, KAA Gent, KRC Genk, Royal Antwerp FC en Charleroi zouden daardoor in 1B mogen aantreden. Bij Union begrijpt men er niets van. 

Tegenover Het Laatste Nieuws laat Philippe Bormans, CEO van Union en lid van de Raad van Bestuur van de Pro League, zich vernietigend uit over de mogelijke toelating van extra beloftenteams in 1B. "De G7, onder impuls van AA Gent, maar dus mét Antwerp namens de K11 aan boord, willen allemaal een beloftenploeg in 1B. Dan hebben ze 14 of 16 profmatchen op een seizoen. Bravo", reageert hij met cynische ondertoon.

"Sorry, maar dit is het doodsvonnis voor 1B. Voor ons Belgisch voetbal. Ik hoorde al dat Eleven geen interesse heeft om zo’n format uit te zenden. Met andere woorden: de 1B-ploegen riskeren dan zonder tv-gelden te vallen. Helemaal onleefbaar dus. Dan kan je 1B net zo goed meteen ten grave dragen", geeft Bormans aan.

Verhinderen
De CEO van Union hoopt dan ook dat het voorstel afgewimpeld wordt. "Ik breng dit nu al naar buiten, omdat het morgen misschien te laat is. Dank u, G7, om ons niet in te lichten. Want had ik geen telefoontje gekregen van iemand met wroeging, hadden we dit morgen pas geweten. En waren we misschien voor een voldongen feit geplaatst", aldus Bormans.

"Nu is er misschien nog iets mogelijk. Ik ga er alles aan doen om dit te verhinderen. Je mag me gerust quoten, iémand moet het voortouw nemen. Wij, Union, hebben gelukkig niets meer met 1B te maken nu, maar, sorry, dit is echt meer dan een brug te ver. Hier zakt mijn broek van af", besluit hij.