Refereeing Department geeft Club Brugge gelijk: 'Verdiende een strafschop'

Refereeing Department geeft Club Brugge gelijk: 'Verdiende een strafschop'

15-03-2021 17:53
32

Bij Club Brugge was er heel wat te doen om de strafschopfase in de tweede helft. Blauw-Zwart vond dat het een strafschop verdiende na een fout op Eduard Sobol. De ref én VAR grepen echter niet in. Fout, zo oordeelt het Refereeing Departement.

Na een duidelijke fout van Cedric Kipré op Sobol vond men bij Club Brugge dat het een strafschop verdiende, maar zowel scheidsrechter Lothar D'hondt als VAR Jan Boterberg grepen niet in. Philippe Clement begreep er niets van en haalde dan ook stevig uit. Volgens het Refereeing Departement ging de wedstrijdleiding ook in de fout in die wedstrijd.

'De scheidsrechter laat verder spelen en na het bekijken van de beelden beslist de VAR om niet tussen te komen. Het Professional Refereering Department verwacht voor deze actie een strafschop en een VAR interventie', klinkt het op de officiële kanalen van de KBVB.

Daarnaast werd hier en daar ook beweerd dat Charleroi een strafschop verdiende na een vermeende fout van Sobol op Shamar Nicholson. Het Refereeing Departement laat zich echter niet uit over die fase en lijkt de beslissing van de wedstrijdleiding dan ook te steunen. De partij eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.