'Manchester City zet Atalanta-speler bovenaan de lijst'

'Manchester City zet Atalanta-speler bovenaan de lijst'

15-03-2021 15:00 Laatste update: 14:47
2

Robin Gosens staat in de belangstelling van Manchester City, melden Italiaanse boulevardmedia. Het maakt de rechtsback van Atalanta Bergamo, die beschikt over een Duits en Nederlands paspoort, zo trots als een pauw.

City-manager Pep Guardiola heeft dit seizoen de beschikking over Oleksandr Zinchenko en Benjamin Mendy, terwijl rechtsback João Cancelo ook aan de linkerkant kan spelen. Toch staat Gosens volgens Italiaanse media op het verlanglijstje bij de aanstaande kampioen van Engeland.

In een interview met het Duitse magazine Der Kicker reageert Gosens op de transfergeruchten. "Guardiola is een trainer die je naar het volgende level kan brengen", beseft hij. "Dit soort berichten zijn natuurlijk een absolute eer. Dat lijkt me duidelijk."

"Als de Europese elite jou in de gaten houdt en er zelfs wordt gezegd dat je bovenaan de lijst staat, dan is dat gigantisch. Het toont aan dat je op de goede weg bent en consequent op een hoog niveau presteert. Het is bizar, zeker als je kijkt naar de weg die ik heb afgelegd."

Gosens was dit seizoen goed voor negen goals en vijf assists in 23 competitiewedstrijden. Als tiener speelde hij bij de Duitse amateurclubs FC Fortuna Elten, 1. FC Bocholt en VfL Rhede, tot hij op zijn achttiende werd gescout door Vitesse. Na periodes bij FC Dordrecht en Heracles Almelo staat hij sinds 2017 onder contract bij Atalanta.