Shock bij verliezend Paris Saint-Germain: Di Maria gewisseld vanwege overval thuis

Shock bij verliezend Paris Saint-Germain: Di Maria gewisseld vanwege overval thuis

15-03-2021 07:54 Laatste update: 07:32
4

Paris Saint-Germain heeft een akelige avond achter de rug. Niet alleen door de 1-2 nederlaag tegen degradatiekandidaat FC Nantes, vooral vanwege een dubbele inbraak in de huizen van Ángel Di Maria en Marquinhos.

Di Maria stapte na 62 minuten met een verwarde en geëmotioneerde blik van het veld. Even daarvoor had Nantes de 1-1 gemaakt, maar dat was niet de reden voor zijn wissel: tijdens de wedstrijd hadden criminelen het huis van Di Maria overvallen, terwijl zijn vrouw en kinderen thuis waren. Het ging er 'zeer gewelddadig' aan toe, melden Franse media, maar de familie van Di Maria heeft op het moment zelf niets van de inbraak gemerkt.

Kort voor de wissel van Di Maria meldde technisch directeur Leonardo zich bij de dug-out van Mauricio Pochettino. De trainer van PSG kreeg te horen dat er was ingebroken. De Argentijn werd meteen gewisseld, werd door Pochettino begeleid naar de kleedkamer - terwijl de wedstrijd doorging - en spoedde zich kort daarna via de hoofdingang naar buiten. Naast Di Maria zouden zondagavond ook de ouders van Marquinhos zijn beroofd.

"De situatie buiten het voetbal kan een verklaring zijn voor onze tweede helft", reageert Pochettino na de 1-2 nederlaag tegen Nantes. "Het is geen excuus, maar het nam de energie wat weg."