Owusu verloor zijn plek bij KAA Gent, maar: Klagen bij de coach deed ik niet

Owusu verloor zijn plek bij KAA Gent, maar: "Klagen bij de coach deed ik niet"

15-03-2021 07:44
1

Elisha Owusu was vorig seizoen nog één van de sterkhouders bij KAA Gent, maar verloor dit seizoen zijn basisplek. De middenvelder belandde op de bank en kreeg amper nog speelminuten. Toch bleef Owusu niet bij de pakken neerzitten.

Owusu was vorig jaar nog incontournable, maar verloor dit seizoen toch zijn plek. "Ik was zeker dat ik haast elke match zou spelen. Die concurrentie doet me groeien, je moet dat kunnen accepteren", zegt hij nu in Het Laatste Nieuws. "Ik ben ook de momenten waarop ik wél speelde meer gaan appreciëren. Gezaagd bij de coach heb ik niet. Ik heb vertrouwen in mezelf, maar je moet daarom niet arrogant worden. Ik wist dat ik mijn plaats zou terugvinden als ik presteerde."

Toch zag Owusu zich dus op de bank belanden. "Het team draaide goed en ik moest toekijken. Maar ik wist dat een speler die daar professioneel mee omgaat en blijft werken, zijn kans wel krijgt", klinkt het. Toen dat gebeurde, was ik op de afspraak. Nu wil ik dat ook zo houden."

Owusu zit voorlopig aan 28 wedstrijden voor Gent dit seizoen. In de laatste tien competitiewedstrijden begon hij echter amper twee keer in de basis.