Verwachte winnaar in 'El Gran Derbi': Sevilla heeft CL-ticket bijna te pakken

14-03-2021 22:50 Laatste update: 22:58

De immer beladen stadsderby van Sevilla is in een overwinning voor het rood-witte deel van de stad geëindigd. Sevilla FC klopte Real Betis met 1-0 en kan zich gaan opmaken voor Champions League-voetbal volgend seizoen.

Waar Estadio Ramón Sánchez Pizjuán normaal gesproken afgeladen vol zit voor 'El Gran Derbi', werd één van de fraaiste wedstrijden in het Spaanse voetbal nu gespeeld in een decor dat de derby onwaardig was. Het was Sevilla dat daar het beste mee omging, want zij kwamen in de eerste helft op voorsprong. Youssef En-Nesyri omspeelde de keeper en schoof de 1-0 tegen de touwen.

Die voorsprong verdedigde Sevilla met hand en tand, ook in de tweede helft. Betis speelde naarmate de wedstrijd vorderde stukken beter en dwong het vermoeide Sevilla, dat midweeks nog in de Champions League tegen Borussia Dortmund speelde, in de achteruit. De gelijkmaker viel echter niet meer en dus konden de rood-witten na het laatste fluitsignaal juichen.

Sevilla doet namelijk uitstekende zaken met de derbyzege. Het blijft vierde, houdt daarmee het laatste Spaanse Champions League-ticket in handen en vergroot de voorsprong op nummer vijf Real Sociedad tot zes punten. Daarnaast heeft het ook nog eens een wedstrijd tegoed. Betis stond zesde en had een zege nodig om stiekem nog naar het ticket voor het miljardenbal te kunnen lonken, maar kijkt nu tegen een achterstand van negen punten op de stadgenoot aan.