Westerlo doet een slechte zaak in strijd om promotie naar 1A

Westerlo doet een slechte zaak in strijd om promotie naar 1A

14-03-2021 17:45 Laatste update: 17:52
13

Westerlo heeft een slechte zaak gedaan in de strijd om promotie. Tegen Lommel verloor het met 1-0, waardoor het Seraing zondagavond kan zien uitlopen. 

Westerlo begon wel goed aan de wedstrijd en kreeg de eerste kans via Abrahams, maar moest uitkijken voor de tegenprikken van Lommel. Kadiri en Neven konden echter ook niet scoren. Na het eerste kwartier kwamen er nauwelijks nog doelrijpe kansen. Kadiri en Zaroury dreigden nog voor de bezoekers, maar bij de pauze stond het nog altijd 0-0.

In de tweede helft stak Westerlo een tandje bij, maar dat betere spel leidde niet meteen tot de openingstreffer. Enkel Abrahams kon echt dreigen met een trap vanop de rand van het strafschopgebied. Westerlo moest winnen en drong aan, maar het was Lommel dat in de absolute slotfase nog toesloeg via Moreno. Een heel koude douche voor Westerlo.

Seraing kan weglopen
Seraing speelt zondagavond nog tegen hekkensluiter Club Brugge NXT. Bij een eventuele zege zou Seraing zes punten voorsprong hebben met nog maar vijf wedstrijden te gaan. Westerlo heeft dus dringend punten nodig. Lommel stijgt zelfs door naar de derde plaats en kan zo nog outsider worden voor promotie.