Diario AS: 'Barça akkoord met Agüero, transfervrij naar Camp Nou'

Diario AS: 'Barça akkoord met Agüero, transfervrij naar Camp Nou'

14-03-2021 16:12 Laatste update: 16:12
1

Een opvallend gerucht uit Spanje: volgens Diario AS heeft FC Barcelona overeenstemming bereikt met Manchester City-spits Sergio Agüero. De Argentijn maakt volgens de Spaanse krant na dit seizoen transfervrij de overstap naar Camp Nou.

Agüero hoeft alleen nog maar zijn handtekening te zetten onder een contract dat hem tot medio 2023 aan Barcelona zou verbinden, meldt AS. De Spaanse grootmacht heeft de transfer te danken aan de aanstaande president Joan Laporta, die Agüero ervan overtuigd heeft om voor Barça te kiezen. De bevestiging laat echter nog even op zich wachten, omdat Carlos Tusquets de nog verantwoordelijk is bij de club.

De transfer van Agüero naar Barcelona kan niet los gezien worden van een mogelijke contractverlenging van Lionel Messi. Agüero wilde in 2014 al naar Barça vertrekken, maar toen werd er gekozen voor Luis Suárez. 

De komst van Agüero betekent niet dat Barcelona niet blijft hopen op Borussia Dortmund-spits Erling Haaland. De Noor wordt gezien als topprioriteit, terwijl Agüero er zou zijn om in wedstrijden waarin het moeilijk gaat de beslissing te forceren. Mocht Agüero naar Camp Nou komen, dan ligt een vertrek van Martin Braithwaite voor de hand.