Boskamp staat versteld van ex-speler: Hadden we niet in hem gezien

Boskamp staat versteld van ex-speler: "Hadden we niet in hem gezien"

14-03-2021 15:45
1

FC Porto is een verrassende naam in de kwartfinales van de Champions League. Onder leiding van Sergio Conceiçao (46) schakelde het Juventus uit. Johan Boskamp is verbaasd over zijn ex-speler. 

"Hij doet het geweldig bij Porto", geeft Boskamp aan bij Het Belang Van Limburg. "We hadden dat allemaal niet in hem gezien. Dat leek toch te veel een driftkop. Ik weet nog dat ik hem een paar weken als speler had bij Standard. Ik kon hem niet opstellen omdat hij lang geschorst was nadat hij ref Vervecken het voorgaande seizoen een por had gegeven. Sa Pinto liep daar trouwens ook rond. Na vier weken gooide D'Onofrio me buiten."

Nu is de Portugees toch al iets rustiger geworden. "Ondertussen heeft Conceiçao een knappe trainerscarrière uitgebouwd. Hij is al drie jaar trainer van FC Porto, dat een echte topclub is. De titel zal hij aan Sporting moeten laten, maar verder loopt het lekker voor hem. Hij heeft een goede uitstraling en je ziet dat zijn spelers goed op hem reageren. Hij kan nog wel een stapje maken."

Conceiçao speelde van 2004 tot 2007 bij Standard. In 2005 won hij de Gouden Schoen, maar hij kon verder geen prijs pakken in Luik.