Manchester City na duivels kwartier tegen Fulham op vijf (!) zeges van de titel

13-03-2021 23:11 Laatste update: 23:11

Manchester City heeft de draad weer opgepakt na zijn nederlaag in de stadsderby tegen Manchester United. Dat was het einde van een serie van 21 zeges in officiële wedstrijden, maar The Citizens zijn alweer begonnen aan een nieuwe reeks: na Southampton moest ook Fulham eraan geloven.

De nummer achttien van de Premier League had onlangs op bezoek bij Liverpool gewonnen en wist op het eigen Craven Cottage één helft stand te houden. Doelman Alphonse Aréola pakte uit met een aantal saves en hield de promovendus op de been, maar moest kort na rust alsnog capituleren. John Stones dook na een vrije trap van João Cancelo voor het doel op en tikte de 0-1 binnen.

Vervolgens ging het hard en was het duel na het uur al definitief beslist. Gabriel Jesus strafte een slippertje van voormalig FC Twente-verdediger Joachim Andersen af en Sergio Agüero maakte vanaf de penaltystip zijn eerste Premier League-goal sinds 21 januari 2020: 0-2 en 0-3. De koploper vond het wel mooi geweest na dit duivelse kwartiertje en Fulham had niet meer de kracht om weer in de wedstrijd te komen.

De ploeg van Kevin De Bruyne, die niet in actie kwam, heeft nu nog vijf overwinningen nodig om zich tot landskampioen te kronen, ervan uitgaande dat Manchester United geen punten meer laat liggen. The Red Devils hebben nog twee wedstrijden tegoed, maar staan al zeventien punten achter op de rivaal.