VP-Analyse: Elk één helft, maar op het einde wint Standard dankzij Amallah

13-03-2021 22:50
3

Zaterdagavond kroonde Standard zich tot eerste bekerfinalist tegen Eupen. De rouches wonnen met 0-1. In de VP-Analyse maken we het rapport van de wedstrijd.

Eerste helft voor Standard
De eerste helft was voor Standard. Eupen had wel enkele kansjes, maar het balbezit en de grote kansen waren toch voor de rouches. Amallah had moeten scoren en ook Klauss toonde zich bedrijvig. Leye zal tevreden zijn over deze helft, al begonnen beide ploegen redelijk zwak. Gevaar was er pas na 30 minuten.

Tweede helft voor Eupen
Eupen kwam gretig en gevaarlijk uit de kleedkamers, met als hoogtepunt de bal op de lat van Musona. Eupen verdrukte Standard zowaar. Veel beter dan in de eerste helft stond er een ploeg op het veld. Vooral Peeters gaf een goede indruk, al kon ook Eupen niet scoren.

Amallah de verlosser
Met een zondagsschot maakte Amallah er 0-1 van. Een schitterende poeier in de rechterbovenhoek. Een koude douche voor Eupen. Na het doelpunt probeerde Standard de wedstrijd te managen. Dat lukte aardig. Enkel Laifis deed de Standard-supporters nog een hartaanval krijgen. Hij maakte al dan niet in de zestien hands.

Zestiende bekerfinale
Standard mag zich opmaken voor haar zestiende bekerfinale. De laatste wonnen ze (1-0) tegen KRC Genk. Eupen baalt, ze strandden in de halve finale.