Chelsea worstelt met Leeds en lijdt duur puntenverlies, Havertz de schlemiel

Chelsea worstelt met Leeds en lijdt duur puntenverlies, Havertz de schlemiel

13-03-2021 15:33 Laatste update: 15:33

In de race om Champions League-voetbal heeft Chelsea duur puntenverlies geleden. Op bezoek bij Leeds United werd het 0-0. Met name Kai Havertz was de schlemiel.

Net als Ziyech kreeg Havertz sinds lange tijd weer een basisplaats van manager Thomas Tuchel. Havertz kreeg al vroeg in de wedstrijd een grote kans en verprutste daarna nog twee mogelijkheden. Leeds-doelman Illan Meslier had z'n zaakjes goed voor elkaar. Een treffer van Leeds werd afgekeurd en daarna werd twee keer de lat geraakt. Ziyech kon z'n stempel maar moeilijk drukken op het spel van Chelsea. Hij staat normaal gesproken rechts, maar begon tegen Leeds in de as.

Pascal Struijk en de zijnen wisten Chelsea in de tweede helft van scoren af te houden en pakken thuis een knap punt tegen de Londenaren. Er dreigt nog niet meteen gevaar voor Chelsea, al had de achterstand op Leicester City wel ingelopen kunnen worden.

Chelsea speelt aankomende week thuis tegen Atlético Madrid in de Champions League, waarna de kwartfinale in de FA Cup tegen Sheffield United op het programma staat. Pas op 3 april speelt Chelsea pas weer in de Premier League. West Bromwich Albion is dan de tegenstander.