Thorstvedt (KRC Genk): “Haaland maakte negen goals, ik geen enkele”

Thorstvedt (KRC Genk): “Haaland maakte negen goals, ik geen enkele”

13-03-2021 16:45

Kristian Thorstvedt is de laatste weken goed op dreef bij KRC Genk. Zo maakte hij in de kwartfinale van de Croky Cup tegen KV Mechelen nog twee doelpunten. Bij de U21 van Noorwegen speelde hij samen in de spits met niemand minder dan Erling Haaland.  

Thorstvedt spreekt in Het Belang van Limburg lovend over zijn landgenoot. “Haaland is een fenomeen. Die match tegen Honduras was de start van een crazy carrière.” Haaland maakte in die wedstrijd met de U21 van Noorwegen maar liefst negen doelpunten tegen Honduras. “En ik, zijn spitsbroeder, geen enkele. Commentaar overbodig.” In die wedstrijd liet Thortvedt wel twee assists noteren.

Ondertussen is de Genkie te oud om met de U21 van zijn land te spelen. In november maakte hij de overstap naar het eerste elftal van Noorwegen. Hij verzamelde zijn eerste cap tegen Oostenrijk. “Bij de U21 mag ik niet meer spelen. Dus moet ik hopen op de A-ploeg. Dit is een stap vooruit in mijn carrière.” Al beseft hij wel dat er veel concurrentie is op zijn positie. “Ik denk aan Ødegaard van Arsenal, aan Daehli ook. Die is goed bezig bij Nürnberg, dat doet me plezier.”

Thorstvedt is alvast weer geselecteerd voor de drie komende WK-interlands die eraan komen. “Met Stale Solbakken hebben we een nieuwe coach. Hopelijk kan ik hem blijven overtuigen.” Noorwegen zal het dan opnemen tegen Gibraltar, Turkije en Montenegro.