Mazzu met Union op een zucht van de titel in 1B: Er is een ruime progressiemarge

Mazzu met Union op een zucht van de titel in 1B: "Er is een ruime progressiemarge"

13-03-2021 12:30
3

Union Saint-Gilloise kan dit weekend de titel pakken in Eerste Klasse B. Het moet al gek lopen indien de troepen van Felice Mazzu dit nog uit handen geven. In gesprek met Het Laatste Nieuws bevestigde de ex-trainer van Charleroi en KRC Genk dat de titel zo goed als een feit is.

Met nog zes wedstrijden te gaan staat Union maar liefst zeventien(!) punten over op het nummer twee Seraing. "Als we dit niet halen, fusilleer ik de spelers. (denkt na) En mezelf", aldus Mazzu, die zo zijn gram lijkt te gaan halen na zijn ontslag bij Genk. Bij Union vond Mazzu het plezier terug. "Ik wilde me vooral goed voelen. Ik ben de uitdaging aangegaan bij Union - ook al had ik andere mogelijkheden."

Nu gaat Union er alles aan doen om ook in de Jupiler Pro League een goed figuur te slaan. "Er is alleszins een ruime progressiemarge. Maar er zijn plannen op korte en lange termijn om verder te investeren. Alex Muzio (de voorzitter, red.) en Tony Bloom (de eigenaar, red.) - de twee mannen om wie het draait - zijn heel ambitieus."

Mazzu tekende bij Union een contract voor één seizoen met optie, maar bij promotie zou dat contract – mits onderlinge overeenstemming – automatisch verlengd worden.