Club Brugge begrijpt er niets van: 'Misschien was de VAR een cola gaan halen'

Club Brugge begrijpt er niets van: 'Misschien was de VAR een cola gaan halen'

12-03-2021 23:00 Laatste update: 23:08
40

Club Brugge raakte vrijdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Sporting Charleroi. Achteraf was er echter veel te doen om de niet gefloten strafschop na een duidelijke fout op Eduard Sobol. Bij Club Brugge begreep men er niets van.

In een eerste reactie was Charles De Ketelaere al duidelijk: Club Brugge moest een strafschop krijgen."Sobol werd los in de rug gelopen", klonk het bij Eleven Sports. "Ik hoorde de scheidsrechter dat hij het te weinig vond voor een strafschop. Voor mij was het duidelijk", aldus de middenvelder.

Ook trainer Philippe Clement was zichtbaar bijzonder kwaad en haalde dan ook stevig uit. "Als het 0-2 wordt, krijg je een volledig andere wedstrijd. Misschien waren ze bij de VAR een cola gaan halen", haalt hij stevig uit naar VAR Jan Boterberg. "Ik kan er geen verklaring voor geven waarom dit geen strafschop is."

Geen discussie
Bij Club Brugge was er tijdens de wedstrijd amper discussie van de bank en de spelers om die strafschopfase. Maar Clement vindt niet dat dat een punt van kritiek mag zijn. "Ik probeer al maanden mijn spelers in te prenten om niet in discussie te gaan met de scheidsrechter", klinkt het.

"We hebben er alle vertrouwen in dat de scheidsrechters hun job doen en de beelden bekijken, mijn spelers moeten dan gewoon voetballen. Je kan ons nu niet verwijten dat we niet in discussie gaan. Dit moest gewoon gefloten worden, punt", besloot Clement klaar en duidelijk.