Zware blessure en mentale lijdensweg bij Antwerp: Coopman blikt terug

Zware blessure en mentale lijdensweg bij Antwerp: Coopman blikt terug

12-03-2021 22:01

Sander Coopman is weer helemaal terug en kan opnieuw denken aan voetballen. Na een maandenlange revalidatie staat de middenvelder van Royal Antwerp FC terug op het trainingsveld. Makkelijk had Coopman het ook niet.

De middenvelder leek dit seizoen nieuwe kansen te krijgen onder Ivan Leko, maar in juli sloeg het noodlot toe. Coopman scheurt de voorste kruisband en is bijna een volledig seizoen out. "Ik heb afgezien", zegt Coopman in Het Laatste Nieuws.

"En dat hebben ze thuis ook geweten af en toe", gaat hij verder. "Belangrijk dat ik die steun ook had. Maar mentaal was het niet makkelijk voor mij. Gelukkig was dit een revalidatie waarbij je elke week voelt dat je progressie maakt. Dat geeft kracht om te blijven verder doen", vertelt de middenvelder van Antwerp.

Toch was het hard werken voor Coopman, die al vaker met blessures te maken heeft gekregen. "Ik ben mezelf een paar keer tegengekomen. Er zijn dagen geweest dat ik gewoon zei tegen de medische staf: ‘ik ben weer naar huis, ik kan het even niet meer aan’. Dat begrepen ze ook", aldus Coopman.

Terugkeer
Nu staat Coopman weer op het trainingsveld en mag hij hopen op de comeback. Al is dat nog niet voor meteen. “Van in het begin hebben we de focus op volgend seizoen gelegd. Het is afwachten hoe vlot alles gaat en hoe snel ik het niveau weer oppik", klinkt het.

"Maar ik hoop, ik droom, dat ik dit seizoen nog een paar wedstrijden als invaller mag fungeren. Misschien is het wel wat snel, maar met altijd ambitie hebben is niks mis", besluit Coopman.